Aliens: Neoplasma (Sanchez Crew, 2019, 128K)

Lássuk milyen új játékok születnek manapság...
Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:52

Aliens: Neoplasma (Sanchez Crew, 2019, 128K)

Hozzászólás Szerző: mezei »

Kép

Cím: Aliens: Neoplasma
Kiadó: Sanchez Crew
Szerzők: Alexander Udotov (SaNchez) (kód), Oleg Nikitin (Nik-O) (zene, hangok), Yevgeniy Rogulin (ER) (grafika, sztori)
HW igény: 128K
Stílus: platform
Vezérlés: Billentyűzet: újradefiniálható (alapértelmezés: W, S - fel, le, A, D – balra, jobbra, B – tűz, N – ugrás, M - gránát, P - pillanatállj) és Kempston Joystick
Megjelenés: 2019. február, ingyenesen letölthető

Kép

Sanchez és csapata az előző ZX-DEV versenyen nyert a Mighty Final Fight c. játékával, és nagy valószínűséggel a mostani ZX-DEV M.I.A.-Remakes versenyt is megnyerik az Aliens: Neoplasma-val. A játék érdekessége még, hogy támogatja a 7 és 14MHz-es turbo módot és a 8 gombos Kempston Joystickot, és 2 lehetséges vége van a játéknak. A turbó módot pl. ZX-Uno tulajok élvezhetik, a nyolcgombos, Extended Kempstont pedig ... nos, azt nem tudom. A játék sztoriját nem egy film, könyv, képregény, levelezőlap, vagy hasonló adja, ez egy egyedi történet, amit Yevgeniy Rogulin talált ki. A szereplők: egy ember, Ashley hadnagy, akit vezérelsz az űrhajón, egy rakás földönkívüli, a rusnya Alienek, valamint Achilles, a fedélzeti kompjúter.

Ashley hadnagy nem találja a személyzet többi tagját, ezért a fedélzeti számítógéphez, Achilleshez megy, hátha kiderül, mi történt. Az Achilles által szolgáltatott információ azonban némileg rejtélyes, legalábbis ellentmondásos, ezért Ashley nagyon okosan azt gyanítja, hogy valami igazán rossz történik a hajón. Innen már nincs visszaút, Ashley folyamatosan csöppen új helyzetekbe, és jön rá a helyzet súlyosságára, miközben a fedélzeti számítógéppel időszakosan kommunikál, valamint körbejárja a hajó minden egyes helyiségét, közben pedig szükség esetén helyreállítja deficitessé váló egészségét, valamint feltölti a tárat biztos, ami biztos alapon, mivel ahová lép, ott szörny terem.

A játék annyiban nem szokványos, hogy örökélet POKE nélkül is örökélettel rendelkezel, csak minden elhalálozás után visszakerülsz az utolsó olyan helyre, ahol Achilles-szel beszélgettél.
Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:52

Re: Aliens: Neoplasma (Sanchez Crew, 2019, 128K)

Hozzászólás Szerző: mezei »

Cseréltem a letöltési linket, mivel az új 1.2-es verzió kizárólag Sanchezék saját honlapjáról érhető el.
Letöltéshez regisztrálni kell a honlapon és megvásárolni a játékot 0.00$-ért. Azt hiszem, ennyit megér :)

Üdv
m/zx
Válasz küldése

Vissza: “ZX Spectrum játék újdonságok”