Redcode

Kutassunk fel minden magyar fejlesztésű ZX81/Spectrum programot!
csaba
Alapító tag
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2012.01.09. 18:18
Rádióamatőr hívójel: HG5BMU
Tartózkodási hely: Surány
Kapcsolat:

Redcode

Hozzászólás Szerző: csaba »

Egmont Koblinger redcode szimulátor programjában meg van említve Nagy Dániel.
A program egyfajta programozó játék, saját egyszerű programnyelven kell saját "vírust" írni ahol a memória minél nagyobb terület elfoglalása a cél.
A program kifakult leírását találtam meg nemrég régi papírok között, meglepődve találtam róla infót a neten.

http://corewar.co.uk/zxredcode.htm

más platformokra: http://corewar.co.uk/simulators.htm

online: https://www.corewar.io/
Avatar
Bali
Alapító tag
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34
Tartózkodási hely: Budapest III.
Kapcsolat:

Re: Redcode

Hozzászólás Szerző: Bali »

Azt a papírkát nem érdemes beszkennelni? Danit megkérdezem.
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Avatar
Pgyuri
Alapító tag
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34

Re: Redcode

Hozzászólás Szerző: Pgyuri »

Üdv,

2009.09.22-én még a régi iwiw-en írtam neki, íme:

**********************************
Tisztelt Koblinger Egmont !

Szeretném megkérdezni, hogy ismerősen cseng-e Önnek, hogy ...

Giliszta, Redcode Simulator

Ha igen, akkor nagyon örülnék, ha felvehetném Önnel a kapcsolatot és írhatnék Önnek e-mail-t.

**********************************
Kedves György!

Igen, valamikor a hárommal ezelőtti életemben :) írtam ilyen progikat... mondjuk legalább tíz éve nem használtam már a régi spectrum gépet...

**********************************
Kedves Egmont!

Nagyon örülök, hogy válaszoltál megkeresésemre! Remélem megengeded, hogy tegeződjünk, mert közel egykorúak vagyunk. Igazából nem is tudom, hogy hol kezdjek bele, de talán a legjobb, ha egy rövid bemutatkozással.

A www.sinclair.hu oldal 12. éve indult el, amely célul tűzte ki, hogy emléket állít a ZX Spectrum számítógépnek. Kardos Balázstól ered az ötlet, aki szép lassan, még az internet korszak elején elindított valamit, amiből mára egy közösség, egy klub alakult ki. Rendezvényeken találkozunk, közös vacsorákat szervezünk, ahol természetesen a Spectrum a fő összetartó erő, de mára már sok barátság is köttetett. Ahogy gyűltek az évek alatt a padlásokról és íróasztal fiókokból az egyre másra előkerült érdekességek, úgy nőtt a weboldal is napról-napra.

Nem olyan régen elkezdtünk egy kutatómunkát, ahol a magyar fejlesztéseket, magyar programozók munkáit igyekszünk felkutatni, de itt nem csak maga a program, a játék a fontos, hiszen az sokszor gyári kazettán is rendelkezésünkre áll, hanem az ember is, aki készítette.

Olyan sokat tudnék kérdezni ezzel kapcsolatban, olyan szívesen meghallgatnám, mire és hogyan emlékszel vissza, de először csak annyit kérdeznék, hogy

Beszélnél vagy írnál-e szívesen nekünk azokról az időkről, ahogy megélted ?

Ha igen, akkor nagy-nagy örömmel fogadnám, de mivel tudom, hogy a szabadidő véges és talán nehéz lehet erről fogalmazni, szívesen elárasztanálak kérdéseimmel, amelyre ha időd engedi, válaszolhatsz.

Várom visszajelzésed !

A www.sinclair.hu oldal bal oldali menüjében, a Szoftver menüpontban a Magyar fejlesztések részben láthatod eddigi kutatómunkánk gyümölcseit, köztük a Te játékaid is.

És természetesen éves nagyrendezvényünkön is szívesen látott vendég lennél, ha úgy érzed, hogy egy kis időutazáson élmény lenne résztvenni, bár Svájc meglehetősen messze van. Ezek általában november végi, szombati, szinte egésznapos összejövetelek vidám spectrumozással, előadásokkal és jó hangulatú beszélgetésekkel.

**********************************
Kedves Gyuri!

Elnézést kérek, de engedd meg, hogy tisztelettel visszautasítsam kérésedet.

Ami a Spectrumot illeti, sosem voltam klubba járó, számítógépes társaságot kereső ember. Tudásomat mindössze 2-3 ismerőstől, illetve autodidakta módon szedtem össze. Rengeteg időt töltöttem előtte görnyedve, így utólag visszagondolva sokkal többet, mint szabad lett volna, rengeteg egyéb szép és jó rovására. 1995-ben, amikor váratlanul úgy döntöttem, hogy informatikát fogok tanulni az egyetemen, akkor tettem félre a gépet és szereztem egy PC-t. Persze megfogadtam, hogy időnként elő fogom szedni, fogok még programozni és játszani rajta - azóta sem történt meg. Ekkor vált számomra a számítástechnika hobbiszerűségből hivatássá, ekkor kezdtem a számítástechnika terén 13 évnyi lemaradásomat behozni.

A Spectrum volt a számítógépem, nyilván nem az én választásom volt kisgyerekként, és sokat tanultam rajta, még több időt elfecséreltem, de azt hiszem hogy ennyi, nem több. Sosem éreztem iránta különösképpen, és azóta sem gondolok rá nosztalgiával. Az idő túlhaladt rajta, én is túlléptem rajta, azóta számtalan dolog változott, és inkább előrefelé tekintek az életben, nem szeretek hátranézni. Mindemellett azt hiszem, nem is volt semmi olyan élményem, amit igazán meg tudnék osztani másokkal, vagy érdeklődésre tarthatna számot. A Spectrum számomra a múlt egy lezárt darabkája.

További sok sikert kívánok munkátokhoz és a klubhoz!
Avatar
Pgyuri
Alapító tag
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34

Re: Redcode

Hozzászólás Szerző: Pgyuri »

Üdv,

Volt régen a sinclair.hu-n egy oldal, ahol a szerzőkkel kapcsolatos kapcsolatfelvételi próbálkozások voltak. Nem találom sehol...

Pgyuri
Avatar
saga
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2012.01.09. 14:15
Tartózkodási hely: Szolnok

Re: Redcode

Hozzászólás Szerző: saga »

Pgyuri írta: 2019.02.28. 10:33 Tisztelt Koblinger Egmont !
Egykori kollégám, jelenleg (már évek óta) a Google a munkahelye.

Anno az UHU Linux disztribúció egyik fejlesztője volt...
Válasz küldése

Vissza: “Magyar fejlesztések”