Bridge
Bridge
Először is gratulálok az oldalhoz, sok éve passzív szemlélője vagyok az itteni ténykedéseteknek. Nekem nagyon tetszik itt minden, számomra is egy nagyon jó korszak volt a „hőskorszak” imádtam spectrumozni. Sajnos nem sok időm jut hódolni a jó öreg spectrumnak de néha napján a kezembe akad ez az. Ezért is írok most mert nekem megvan a BRIDGE című játék műsoros kazettán. Kicsit tettem vettem a régi cuccaim között és pont a kezembe akadt ez a remekmű. Szívesen elküldöm Nektek, bár még nem digiztem be de hamarosan erre is sort kerítek. Abban kérném a segítségeteket hogy ha bedigiztem valamilyen hangformátumba hogyan készítsek belőle tap file-t. Esetleg abban is adhattok tippet milyen programot használjak a bedigitalizáláshoz milyen beállításokkal stb. Természetesen a kazetta borítót beszkennelem és a kazettát is lefotózom, szívesen elküldöm azt is e-mailben.
Re: Bridge
Szia Bali!
A mai napot rászántam hogy összerakjam a bridge játékkal kapcsolatos dolgokat .Sajnos a régi speccy magnóm látott már szebb napokat is, elég öreg szegény. Bejátszottam a számítógépbe ahogy kérted (44 khz 16 bit) nero WaveEditort használtam hozzá. Tulajdon képen több verziót is készítettem mert arra gondoltam lehet hogy túl erős lesz a jel ezért bejátszottam kicsit „halkabban” is a B oldalon lévő verziót. Elküldöm mindegyiket külön rá lesz írva melyik-melyik. Próbálkoztam nagyon hogy tzx file-t készítsek belőle de valahogy sehogy sem akart összejönni. Cooledit-tel átkonvertáltam voc.-ba és úgy be a maketzx be , elvileg működnie kellene a leírás szerint de sajnos nem ment az emulátorban.(gondolom Te jobban értesz ehhez) Az emulátorba is csak sokadikra tudtam bejátszani magnóról (lehet igazi gépen nem szívtam volna ennyit) így csináltam egy snapshot file-t azt is mellékeltem. Azt a beállítást (magnón) amit sikerült bevinnem a spectaculatorba gyorsan bejátszottam wav.-ba is hátha használhatóbb mint a full kakaón bejátszott Szóval meg tudod nézni melyik használhatóbb, de ha bármi gond van írj nyugodtan szívesen bejátszom újra ha esetleg nem jó mégsem amit küldtem. Remélem minden melléklet átmegy, külön-külön fogom küldeni őket a méret miatt. Elsőnek a képeket küldöm és a snapshot file-t utána a wav.- filet. Az egyik képen rajta van az ára is, megmosolyogtató. Jelezz vissza hogy minden rendben van e. Ha sikerül elkészíteni a tzx file-t küldjetek nekem is egyet, szeretek töltögetni
Üdvözlettel: Dave
A mai napot rászántam hogy összerakjam a bridge játékkal kapcsolatos dolgokat .Sajnos a régi speccy magnóm látott már szebb napokat is, elég öreg szegény. Bejátszottam a számítógépbe ahogy kérted (44 khz 16 bit) nero WaveEditort használtam hozzá. Tulajdon képen több verziót is készítettem mert arra gondoltam lehet hogy túl erős lesz a jel ezért bejátszottam kicsit „halkabban” is a B oldalon lévő verziót. Elküldöm mindegyiket külön rá lesz írva melyik-melyik. Próbálkoztam nagyon hogy tzx file-t készítsek belőle de valahogy sehogy sem akart összejönni. Cooledit-tel átkonvertáltam voc.-ba és úgy be a maketzx be , elvileg működnie kellene a leírás szerint de sajnos nem ment az emulátorban.(gondolom Te jobban értesz ehhez) Az emulátorba is csak sokadikra tudtam bejátszani magnóról (lehet igazi gépen nem szívtam volna ennyit) így csináltam egy snapshot file-t azt is mellékeltem. Azt a beállítást (magnón) amit sikerült bevinnem a spectaculatorba gyorsan bejátszottam wav.-ba is hátha használhatóbb mint a full kakaón bejátszott Szóval meg tudod nézni melyik használhatóbb, de ha bármi gond van írj nyugodtan szívesen bejátszom újra ha esetleg nem jó mégsem amit küldtem. Remélem minden melléklet átmegy, külön-külön fogom küldeni őket a méret miatt. Elsőnek a képeket küldöm és a snapshot file-t utána a wav.- filet. Az egyik képen rajta van az ára is, megmosolyogtató. Jelezz vissza hogy minden rendben van e. Ha sikerül elkészíteni a tzx file-t küldjetek nekem is egyet, szeretek töltögetni
Üdvözlettel: Dave
- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Dave által küldött wav-val megkínlódtam ugyan, de íme a TZX. (makeTZX-szel készítettem de mindenfél szűrő beállításokkal kellett mókolni) Amúgy érdekes a program felépítése, ezt akkoriban gondolom nemigen lehetett másolni, minimum a 49200-as code miatt. 
Úgy érzem ezért a megmozdulásért Dave-nek jár a Hónap Speccyalistája cím!

Úgy érzem ezért a megmozdulásért Dave-nek jár a Hónap Speccyalistája cím!
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Üdv !
Juhhhhúúúúú, ez igazán szép fogás
Köszönjük dave !!!!!! Főnyeremény ... végre valami előkerült sok-sok év után. És még a szerző neve is megvan, ideje felkutatni, feltenni a magyar fejlesztők közé!
A Füles újságokban mindig néztem a Bridge feladványokat, de mivel nagyszüleim "csak" römizni, kanasztázni tanítottak meg apró gyerekként, így nem hiszem, hogy boldogulni fogok vele.
Majd egyszer, ha nagy leszek, Csory egy pizza mellett elmondja a szabályokat és minden egyebet
Tényleg, illene valamikor egyet pizzázni megint Óbudán, hogy ehessek finom szuflét!
Pgyuri
Juhhhhúúúúú, ez igazán szép fogás

A Füles újságokban mindig néztem a Bridge feladványokat, de mivel nagyszüleim "csak" römizni, kanasztázni tanítottak meg apró gyerekként, így nem hiszem, hogy boldogulni fogok vele.
Majd egyszer, ha nagy leszek, Csory egy pizza mellett elmondja a szabályokat és minden egyebet

Pgyuri
Örülök hogy sgíthettem és köszönöm a visszajelzést.Ahogy írtad megkínlódtál:) de lényeg hogy megvan.Nekem is elég nehezen akarta megadni magát a dolog, sokszor bejátszottam mire mire sikerült valami használhatónak remélt anyagot létrehozni belőle.Ahogy emlékszem ez a kazi a nyolcvanas években volt uoljára használva úgyhogy örülök hogy megmentettük ezt a programot.Még most is a netet túrtam hogyan tudnék tzx file-t készíteni de a profikkal nem tudom felvenni a versenyt:)Egyébként próbálkoztam másolással is (copier FM3) de nem mentem messzire vele:)Minden esetre jó volt egy napot foglalkozni vele, megérte.Nélkületek nem tudtam volna megoldani, köszönöm a hozzászólást a fórumban.
Pgyuri hozzászólására reagálva én is utána googléztam a szerzőnek de eddig nem sok minden derült ki számomra.Addig jutottam hogy a bridge-el kapcsolatban összehozta a nevét egy bridge oldalon de sajnos semmilyen spectrumos vagy egyéb programozói vonatkozást nem találtam vele kapcsolatban.Ez csak egy próbálkozás volt de még folytatom amint időm engedi hátha megtaláljuk:)
Üdv,
1985-ös program, így másolása valóban okozhatott sok nehézséget, mert ZotyoCopy ilyen hosszú file-t nem vitt, a Kovacs Copy (Kovács Tibor ... ezzel a névvel nehéz megtalálni sajnos) vagy Copy 86M http://www.worldofspectrum.org/infoseek ... id=0020688 pedig még nem terjedt el ekkortájt.
Reméljük találunk benne sok finomságot, már a kazettán látható kód is egy kincs !
Balival épp egy másik magyar program-rejtélyt boncolgatunk, így ez is kapóra jön
Hiába no, ha örökéletű lennék - POKE PGYURI,0 - akkor se unatkoznék soha, annyi csoda vár még a Spectrum világában.
Pgyuri
1985-ös program, így másolása valóban okozhatott sok nehézséget, mert ZotyoCopy ilyen hosszú file-t nem vitt, a Kovacs Copy (Kovács Tibor ... ezzel a névvel nehéz megtalálni sajnos) vagy Copy 86M http://www.worldofspectrum.org/infoseek ... id=0020688 pedig még nem terjedt el ekkortájt.
Reméljük találunk benne sok finomságot, már a kazettán látható kód is egy kincs !
Balival épp egy másik magyar program-rejtélyt boncolgatunk, így ez is kapóra jön

Pgyuri
.... és az már csak finomság, hogy egy BASIC programmal van dolgunk, ami nagyon szép védelmi és egyéb körítést kapott 
Pgyuri

Pgyuri
- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Az majd érdekeln, hogy az a 82 byte a loader-ben mit csinál? 

-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Igen érdekes téma, már az elején is az amikor betölt a loader és a screen előtt van egy byte, nem szokványos módon tölti be az egészet.Make tzx el próbáltam belőle tzx file-t faragni de nem igazán akarta a dolgot.Persze rég csináltam ilyet meg amúgy csak lelkes amatőr vagyok. Bali írta hogy make tzx-et használt makd egyszer szívesen megkérdezném mit állított mert az egész napom ráment
Szívesen eljönnék a legközelebbi találkozótokra talán ott elmeséli.