Tiki Taca (Climacus, 2019, 48K)

Lássuk milyen új játékok születnek manapság...
Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:52

Tiki Taca (Climacus, 2019, 48K)

Hozzászólás Szerző: mezei »

Kép

Cím: Tiki Taca
Szerzők: Climacus (kód) Errazking (grafika)
HW igény: 48K
Stílus: izometrikus akció
Vezérlés: Billentyűzet: újradefiniálható (alapértelmezés: O, P – balra, jobbra, Q, A - fel, le, Sp - tűz) és Kempston Joystick
Megjelenés: 2019. február, ingyenesen letölthető

Kép

Climacus és Errazking a nehezebb utat választotta, mikor jelentkezett a ZX-DEV versenyére, hiszen nem kisebb dolgot vállaltak, minthogy elkészítik a Spectrumra készült egyik 2D-s kultuszjáték 3D-s remékjét az eredeti kiadó, vagyis az Ultimate által kitalált stílusban. A cím egy szójáték, kicsit Atic Atac, a Barcelona szurkolóinak kicsit Tiki-taka (Tiqui-taca). A játék hűen követi az eredeti játékmenetet, néhány apró különbségtől eltekintve.

Soha nem hittél a szellemekben vagy a szörnyekben... Nem, amíg a kastély főkapujának ajtóit becsukták és bezárták a hátad mögött... Nincs kulcsod, csapdába estél! Senki sem hall, egyedül vagy... de az ajtók miért nyílnak ki, aztán meg csukódnak be? Van ott valaki? Furcsa alakokat látsz, amik csak úgy testet öltenek a szoba másik felében. El kell menekülnöd, mielőtt túl késő! Feladatod, hogy megkeresd a rejtett aranykulcs három darabját és elszökj a főkapun keresztül. A kastély ötszintes, a tetőteret és a barlangokat is beleértve, amik számtalan szobát tartalmaznak. Sok szobán belül bútorokat találhatsz, ételt, italt, tárgyakat, szellemeket, vámpírokat, szörnyeket. Egyél és igyál takarékosan, hogy ne merítsd ki az élelmiszertartalékodat. Használj fel mindenféle tárgyakat és gyűjtsd őket, próbáld a legelőnyösebben alkalmazni őket, legyél gyanakvó a bevágódó ajtókkal és csapóajtókkal szemben, amik megpróbálnak majd csapdába ejteni és kerüld a kapcsolatot a vámpírokkal és szörnyekkel, mert arra törekszenek, hogy akadályozzák a keresésedet. Központi gondolatod a kijutás mellett az evés, egyszerűen neked minden sültcsirke. Mikor a jobb oldalon látható sültcsirkemétered deficitet mutat, a kastélyban található ehetőnek tűnő tárgyak felvételével javíthatsz a mutatón.
Válasz küldése

Vissza: “ZX Spectrum játék újdonságok”