Én is 16-kással kezdtem, amit aztán a Gömb utai TV műszerészek boltjában vásárolt 4164-ekkel bűvítettem először 48-kásra. Sokal később született hozzá a lapozó áramkör, amivel már a 80-kás másoló programok működtek. A 128-kás gép 1986-ban jelent meg. Én Athénben találkoztam vele augusztus végén, szeptember elején. Egy Videoton Superstar 12-es akkuról is működő TV-met cseréltem ott a 128-asra. A hozzászólóknak üzenném, hogy a honlapunkon megtalálhatóak a regisztráltak számára a hardver gyűjtemények. Abban megtalálhatók, és felmérhetők kinek, milyen eszköze van spectrumos témában. A filmen látott Spectrum+ doboza kitként volt beszerezhető, pl. Németországból. De komplett gépként is árúlták. A 128-as abban különbözött külsőre a Spedtrum+-os géptől, hogy a gép jobb oldalára rögzítettek egy külső hűtőbordát, az 5 voltos stab-kocka hűtésére, és reset gomb, valamint printer csatlakozó van rajta (Seikosha printerhez).
Tessék szíves lenni a tagtársaknak a honlapunkat akaposabban böngészni, azáltal az ismereteik rendkívűli mértékben gyarapodhatnak Spectrumos témában.