WOS vs Win 10

Hírek, érdekességek, melyekben felbukkan a kis fekete doboz is...
Avatar
Bali
Alapító tag
Hozzászólások: 2503
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34
Tartózkodási hely: Budapest III.
Kapcsolat:

WOS vs Win 10

Hozzászólás Szerző: Bali »

Számomra a WOS újabban elérhetetlen, nagy valószínűséggel egy Windows 10 hiba folytán. A képen látható hibát kapom. Azt tippelem, hogy ez minden Win10-es gépen előjöhetett, amin korábban is nézegette valaki a WOS-t. Pár hete volt egy DNS problémájuk, azután jött elő nálam minden olyan gépen amin korábban is néztem.

wosvswin10.JPG
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:52

Re: WOS vs Win 10

Hozzászólás Szerző: mezei »

Bali írta: 2020.07.13. 11:23 Számomra a WOS újabban elérhetetlen, nagy valószínűséggel egy Windows 10 hiba folytán. A képen látható hibát kapom. Azt tippelem, hogy ez minden Win10-es gépen előjöhetett, amin korábban is nézegette valaki a WOS-t. Pár hete volt egy DNS problémájuk, azután jött elő nálam minden olyan gépen amin korábban is néztem.


wosvswin10.JPG
Nálam nem okoz gondot a Windows 10 az oldal elérésében (több gépen is megnéztem), a "fejlesztések" annál inkább, de ott van úgyis helyette a Spectrum Computing.

Üdv
m/zx
Avatar
Pgyuri
Alapító tag
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34

Re: WOS vs Win 10

Hozzászólás Szerző: Pgyuri »

Üdv,

Ha valaki tudja a pontos előzményét, hogy miért is jött létre az SC, írja meg! Nagyon nem hiányzott az amúgy is szűk spectrumos közösség szétszakadása, ami pedig itt a végén olvasható, abban nem szeretnék állást foglalni, azaz régi klasszikusból "esküvő van, ne azzal foglalkozzunk, ki-kit ölt meg".

Részemről elkövettem azt a hibát, hogy az SC fórumára is regisztráltam, így "ha jót akarok", akkor ha bármit szeretnék publikálni, tehetem meg 2 helyen, mert különben valamelyik oldal besértődik. Egyelőre vissza is vonultam, WoS és a másik csak nézegetés.

Szóval, ha van info a tényleges szakadás okáról, előre is köszönet!

Pgyuri
Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 606
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:52

Re: WOS vs Win 10

Hozzászólás Szerző: mezei »

Szia Pgyuri!

Én sem vagyok nagyon képben, mert számomra követhetetlen volt a dolog, az angol tudásom is gyenge, nem tudtam - főleg kezdetben- kinek volt igaza, ki miért sértődött meg, és kit miért dobtak ki a WOS-ról. Ezért a következő kis "sztori" nem tuti, én röviden így raktam össze magamban a dolgot a brazíl szappanoperai sértődős, fórumról bannolós részeket kihagyva:
Úgy tudom, hogy a bajok Martijn van der Heide távozásával kezdődtek, abbamaradtak a frissítések, a site Lee Fogarty kezébe került. Hogy mikor lett Lee a főnök, azt nem tudom, mintha nem jelentkezett volna egyből. A lényeg az, hogy Lee egész más stílusú, mint Martijn volt, nem Sztálin vs Gandhi szinten, de azért erőteljesen, és nem Martijn játszott Sztálin szerepében. Elkezdődött az adatbázis átdolgozása, Lee nem haladt semmire, nem hallgatott senkire, kínlódott, telt az idő, talán ezt a tehetetlenséget megunva Einar Saukas kisujjból megcsinálta a ZXDB-t, a WOS archívumot adatbázisba, ami hatalmas sikert aratott, talán egyedül Lee Fogartynak nem tetszett, vagy csak csípte a szemét, hogy van nála rátermettebb is a feladatra, nem tudom. A Spectrum Computing lényegében a ZXDB felhasználása miatt jött létre. A lényeg pedig, hogy a jelentősebb spectrumos emberek szinte mind át is vándoroltak a Spectrum Computingra, többnyire személyes okokból, sokan el lettek üldözve a WOS-ról, de folyamatosan javítják a sok hibát tartalmazó eredeti WOS alapokat a ZXDB-ben, az új szoftvereket szinte azonnal hozzáadják a listához, mindezt úgy, hogy mások számára is elérhető az adatbázis. Közben Lee Fogarty kijött valami nem túl szép (szerintem ocsmány), új worldofspectrum-mal, ami vajon milyen adatbázist használ titokban? A ZXDB egy régebbi verzióját! Közben létrejött a worldofspectrum.net is, ami a régi wost próbálja elérhetően megtartani.
Kb. ennyit szűrtem le, de mondom, lehet, hogy szimplám rosszul láttam el magam információval.

Üdv
m/zx
Válasz küldése

Vissza: “Hírek, érdekességek”