Akkordbontó (Bali)

Saját műveink legyen az BASIC-ben, Pascal-ban, gépi kódban, de lehet akár grafika is...
Avatar
Bali
Alapító tag
Hozzászólások: 2527
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34
Tartózkodási hely: Budapest III.
Kapcsolat:

Akkordbontó (Bali)

Hozzászólás Szerző: Bali »

Ha már létrehoztam ezt az újabb fórumot illik mindjárt valamit nekem feltölteni ide. :)
Sikerült pár kazettámat archiválni, remélem ti is kedvet kaptok majd hozzá. Szerintem jópofa látni mit is műveltünk akkoriban.

Jelen művet 2 csoporttársammal követtük el 1989-ben. Ami még érdekessége, hogy ez nem kazettáról került elő, hanem ZX Printerrel kinyomtatott formában maradt fenn az utókornak. Akkoriban pár programot archiváltam ílymódon, hogy a ZX Printerrel kinyomtatott hőpapírt felragasztottam A4-es papírra és szüleim lefénymásolták a munkahelyükön. Na hát ez is így maradt fent.

Szóval pár napja akadt a kezembe egy dosszié ilyen programlistákkal, magyarán ezt a progit most poénból jól begépeltem. Pgyuri szerint csaltam, mert nem eredeti gépen csináltam, hanem Basin-t használtam, de azért a Spectaculatorban is kellett jócskán ügyködni.
Természetesen az akkordsémákat tartalmazó DATA fájl sem maradt fent így azt is elő kellett állítanom, amit excellel generlátam a tömb értékadásait. Ezt megírhattam volna DATA sorokkal is most, de akkor megint történelem hamisításba estem volna.
Akkordbonto_BASIC_ZXSpectrum.pdf
Programlista
(1.09 MiB) Letöltve 64 alkalommal.
Akkord.tzx
Akkordbontó TZX
(2.96 KiB) Letöltve 57 alkalommal.
Akkordsemak.tzx
Progi az akkordsémákat tartalamzó DATA fájl előállításához
(2.98 KiB) Letöltve 57 alkalommal.
Szó mi szó, remélem Tőletek is kapunk hasonló saját műveket. Szerintem bármilyen formában elfogadható, szkennelve, tzx-ben, akárhogy... :)
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Avatar
Pgyuri
Alapító tag
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34

Re: Akkordbontó (Bali)

Hozzászólás Szerző: Pgyuri »

Üdv,

Nem az eredeti gép a lényeg, hanem hogy a begépelés nem copy-paste meg egyéb ilyen módon történjen! Tessék csak megküzdeni a régi jó billentyű kiosztással :)

Amúgy meg örvendetesek ezek a programlisták, remélem tényleg sokunknál lapulnak szösszenetek, hogy lássuk, milyenek is voltunk 198x-ben.

Pgyuri
Válasz küldése

Vissza: “Saját műveink”