Fejtörő (2013-2014)
Fejtörő (2013-2014)
Gyerekkoromban nagyon vonzott az újságban megjelent, begépelhető BASIC program, mert mindig rejtélyesnek tűnt. Igazán izgalmas volt azon töprengeni, vajon mit is fog csinálni, ha beírom. Aztán, amikor sorról-sorra kerestem a parancsokat és próbáltam pontosan begépelni azt, amit az újság lapjain láttam, kicsit illúzió-romboló volt, amikor a "GAME OVER","CONGRATULATION" vagy hasonló sorokhoz értem és megvilágosodott előttem, mi is fog történni.
Most szerettem volna elkerülni ezt. Sikerült talán a legcsúnyább - ?kicsit? C64-re emlékeztető - ZX Spectrum BASIC programot megírni Nektek, ami alig várja, hogy begépeljétek és megmutassa, milyen szép is valójában.
Eddig még egyet is érthetünk majd, ám abban talán már nem, hogy ...
... mennyi az a legkevesebb billentyű-leütés, amivel a programlistát be lehet gépelni egy épp bekapcsolt, kiegészítők nélküli ZX Spectrum számítógépbe !
Jó fejtörést!
Pgyuri
Most szerettem volna elkerülni ezt. Sikerült talán a legcsúnyább - ?kicsit? C64-re emlékeztető - ZX Spectrum BASIC programot megírni Nektek, ami alig várja, hogy begépeljétek és megmutassa, milyen szép is valójában.
Eddig még egyet is érthetünk majd, ám abban talán már nem, hogy ...
... mennyi az a legkevesebb billentyű-leütés, amivel a programlistát be lehet gépelni egy épp bekapcsolt, kiegészítők nélküli ZX Spectrum számítógépbe !
Jó fejtörést!
Pgyuri
-
Re: Fejtörő (2013-2014)
De jopofa! Koszi szepen!
Eloszor kerestem, h hol van a billentyun a $$FSPHSK$
)
BUEK mindenkinek!

Eloszor kerestem, h hol van a billentyun a $$FSPHSK$

BUEK mindenkinek!
- csege
- Alapító tag
Szerintem az abszolut minimum a 4bill!
[LOAD] ["] ["] [ENTER]
És már a gépben is van a program
Igaz, hogy kell egy kis előkészület a mutatványhoz, de működik.
Pgyuri most átkoz ki a világból
DD
Mit nyertem?
(c)csege
Ja és:
Komorságkitámasztó hasáb!
( bú ék!)
[LOAD] ["] ["] [ENTER]
És már a gépben is van a program

Igaz, hogy kell egy kis előkészület a mutatványhoz, de működik.
Pgyuri most átkoz ki a világból

Mit nyertem?
(c)csege
Ja és:
Komorságkitámasztó hasáb!
( bú ék!)
- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Ha jól számoltam akkor 870 a megoldás, de valami csavart biztos nem vettem figyelembe, viszont én már láttam a végeredményt.
A 170-es sor egyébként óriási!

A 170-es sor egyébként óriási!
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Módosítom a min. leütésszámot 855-re (lefaragtam még 15 leütést) 

-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Kicsit belezavarodtam, egyébként mi a leütés? a CS+SS egynek vagy kettőnek számít?
Amúgy jó kis edzés volt beírni a programot, először emulátorban, aztán egy 48K-s gumibillentyűsön is bepötyögtem, fogalmam sem volt mi lesz a vége, sőt egy csomó dolognál azt hittem, hogy nem jó szintaktikailag.
Hogy mennyi leütés volt? Fogalmam sincs:) Jó sok, az biztos, főleg, hogy állandóan hibáztam, főleg a grafikus karaktereknél.
Köszi a feladványt!
BUÉK
M/ZX
Amúgy jó kis edzés volt beírni a programot, először emulátorban, aztán egy 48K-s gumibillentyűsön is bepötyögtem, fogalmam sem volt mi lesz a vége, sőt egy csomó dolognál azt hittem, hogy nem jó szintaktikailag.
Hogy mennyi leütés volt? Fogalmam sincs:) Jó sok, az biztos, főleg, hogy állandóan hibáztam, főleg a grafikus karaktereknél.
Köszi a feladványt!
BUÉK
M/ZX
- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Én kettőnek számoltam, tehát pl. egy OUT 3 leütésnek számít.mezei írta:Kicsit belezavarodtam, egyébként mi a leütés? a CS+SS egynek vagy kettőnek számít?
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Én próbálom történelmileg megközelíteni a feladványt, - és nem a nagyon csábító és sokadik ránézésre is értelmezhetetlen forráskódot bepötyögni - én úgy gondolom, hogy 2014 lesz a helyes megoldás. 

- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Most új módszerrel számoltam át, az eredmény 847 leütés. 

-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Üdv,
Örülök, hogy alakul valamilyen megoldás és lám néhányan még látták is, mit tud ez a csúnya program
Ha van még lelkes próbálkozó, akkor folytatódjon a kihívás a megoldásra, mert azért az eredmény még nem jó. Ahogy szoktam írni, a szöveges feladatokban minden szónak jelentősége van!
Pgyuri
ui: A betöltés nem megfelelő még elgondolás szintjén sem, mert abszolút nem felel meg a feladat leírásának. Begépelni kell és nincs kiegészítő a Spectrumhoz, vagyis még magnó se.
Örülök, hogy alakul valamilyen megoldás és lám néhányan még látták is, mit tud ez a csúnya program

Ha van még lelkes próbálkozó, akkor folytatódjon a kihívás a megoldásra, mert azért az eredmény még nem jó. Ahogy szoktam írni, a szöveges feladatokban minden szónak jelentősége van!

Pgyuri
ui: A betöltés nem megfelelő még elgondolás szintjén sem, mert abszolút nem felel meg a feladat leírásának. Begépelni kell és nincs kiegészítő a Spectrumhoz, vagyis még magnó se.