Graph bekötése ":" -ra (2 vezeték átkötés)
-IC3 11 kivezetés beforrasztása eredeti helyére
-IC3 10 (kihajlított kivezetés) összekötése IC1 2 -vel
-IC3 12 összekötése D14 (olvasható panel feliratok szerint) jobb felső kivezetésével
Mikrokapcsolós billentyűzet
-
- Alapító tag
- Rádióamatőr hívójel: HG5BMU
- Kapcsolat:
Re: Mikrokapcsolós billentyűzet
Mivel az elektronika a címbuszok és adat felhúzó ellenállásain keresztül kap tápfeszültséget, ha esetleg valahol ez át van alakítva (mint nekem)
Még régen leválasztottam a billentyűzetre menő címbuszt egy bus meghajtóval, kikapuzva A0+IORQ -ra, hogy ne "ücsörögjön" a címbusz folyamatosan a billentyű fólián egyrészt kifele sugárzó rádiófrekvenciás zavar másrészt visszafele ugyanilyen érzékenység csökkentése céljából.
Ebben az esetben a kikapuzott jelek nem elegendőek a tápfeszültség létrehozására, úgyhogy két további vezetéket a C1-ről be kell kötni az alaplapi 5V-ra az IC-k tápjának biztosítására.
Még régen leválasztottam a billentyűzetre menő címbuszt egy bus meghajtóval, kikapuzva A0+IORQ -ra, hogy ne "ücsörögjön" a címbusz folyamatosan a billentyű fólián egyrészt kifele sugárzó rádiófrekvenciás zavar másrészt visszafele ugyanilyen érzékenység csökkentése céljából.
Ebben az esetben a kikapuzott jelek nem elegendőek a tápfeszültség létrehozására, úgyhogy két további vezetéket a C1-ről be kell kötni az alaplapi 5V-ra az IC-k tápjának biztosítására.