Jaj, elborzaszt ez a dobozolatlan megjelenés! Hihetetlen, hogy ha már valaki ennyi energiát öl bele abba, hogy újratervezze, akkor miért nem foglalkozik a külsőségekkel is.
Nagy vonzerőt nem érzek a ZX80 vagy ZX81 használatában. A ZX81-et volt szerencsém próbálgatni, de inkább messzire szaladtam a hibaüzenetei elől.
Mivel !szerencsére! nem ez a gép volt életem első, nagy találkozása a számítógéppel, így azt hiszem, megmarad a vitrinemnek a szalámiért cserélt német ZX81-esem. Ott gyönyörűen mutat, mert azért a külseje szerintem magával ragadó.
A hobbielektronika boltjában van pár külsős ötletből összeállított KIT, pl. http://www.hestore.hu/prod_10024859.html
Lehet, hogy érdemes lenne megkeresni őket egy ilyen projectel. Ha jól értelmezem a zx80 építő oldalt, akkor a nyák legyártásán túl az alkatrészek beszerzése és az eprom égetés a kérdés, amit talán meg lehetne oldani valahogy.
Ha ehhez hozzá tudnánk tenni egy szoftver gyűjteményt és magyar nyelvű dokumentációt, egész pofás kis retro KIT-et lehetne összeállítani. Én minden esetre gondolkodás nélkül megvenném.
Amennyire nekem elmondták anno a Primó gyártói, a kapacitív billentyűzet az akkori főként szovjet gyártmányú 74150-esek bemeneti érzékenység-szórása miatt nem jött be. Ma már C-mos sorozatban is elérhető. Persze sokkal jobb, ha az ember egy "gombszerű" valamit megnyomhat, de megszokás kérdése.