CP/M gép

Hogyan, milyen eszközökön, eszközökkel készültek a Spectrum programok anno 198x-ben...
Avatar
MailMiner
Lev-LIST archiváló
Hozzászólások: 220
Csatlakozott: 2012.01.07. 22:12

CP/M gép

Hozzászólás Szerző: MailMiner »

Nagyon sokat keresgéltem már a net-en ilyen cikkek után, de mostanáig semmit sem találtam, illetve ma egy halvány utalást, hogy létezett ilyen cross development system Spectrumra és a hozzá szükséges ROM program átalakítást a Digital Integration programozója Rod Swift készítette. (Amennyire utánanéztem a cég és a programozó nevéhez repülőszimulátor programok fűződnek). Még annyi információ szerepel az oldalon, hogy egy CP/M gépet használtak 'host'-nak, amin történt a kód fejlesztése és fordítása, majd a lefordított gépi kódot áttöltötték és debug-golták a Spectrumon.

http://www.heydon.org/kevan/collection/ ... ctrum.html

A curiosity with this machine is that instead of the standard ROM it has an EPROM (along with a bit of hardware hacking to make it work) that is labeled 'RODMON V0.2 06:12:85 (c) Digital Integration 1985' Unfortunately the machine does not seem to work. When powered up you just get four evenly sized vertical black and white bars. The border comes up in various colours and a few of the keys can cause the border colour to change and emit a low volume beep.
History: 08/04/1996 - Apparently RODMON was the early cross development environment which Rod Swift programmed. It used a CPM machine as the host and compiler, and then transfered and debugged on the Spectrum.

Latyi.ca
Válasz küldése

Vissza: “Spectrum szoftver fejlesztői rendszerek a hőskorban”