TRS-80

Hogyan, milyen eszközökön, eszközökkel készültek a Spectrum programok anno 198x-ben...
Avatar
Pgyuri
Alapító tag
Hozzászólások: 608
Csatlakozott: 2012.01.06. 12:34

Re: TRS-80

Hozzászólás Szerző: Pgyuri »

Üdv,

Sajnos az editor nagy szívfájdalmam volt, amikor megtaláltuk. Addig hittem abban, hogy van valami még tovább azontúl, hogy eljutsz a végéig, felrobbantod, majd kimenekülsz, de amikor az editor meglett és még rá is jöttünk, hogy miképp kell kezelni, onnantól egyenes út vezetett a teljesen egyenes pályához, mert így ki tudtuk deríteni, hogy a WOW 1000, WOW 2000 után mi következik :) és még egy BUG is a training módban ... mindenesetre szerintem Veronika és Philip nagyot alkottak Spectrumra, nagyon korai program megjelenését tekintve, gyors arcade mozgás, jó hangeffektusok, végiggondolt játékmenet és az editorral egyben egy tökéletes remekmű.

Kérdés, hogy ennyi mindenhez a TSR-80 nyújtott nagyobb segítséget vagy a programozók kitartása és tudása. Majd egyszer megtudjuk, bár mintha az is rémlene valahonnan, hogy P. Mitchell-t már megtalálták, de nem kívánt nyilatkozni (de lehet, hogy keverem).

Pgyuri
Avatar
Asimo
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2012.01.09. 17:49

Re: TRS-80

Hozzászólás Szerző: Asimo »

Pgyuri írta:Kérdés, hogy ennyi mindenhez a TSR-80 nyújtott nagyobb segítséget vagy a programozók kitartása és tudása.
Én arra tippelnék, hogy mindkettő. A TRS-80 gondolom egy megbízhatóbb/profibb platform lehetett, de mint az alábbi idézetben is olvasható, tanult programozókról van szó:

“We were doing our computer science degrees and applied the things we had learned. I used database style techniques and had everything parameterised, everything as abstractions.”
Pgyuri írta:mindenesetre szerintem Veronika és Philip nagyot alkottak Spectrumra, nagyon korai program megjelenését tekintve, gyors arcade mozgás, jó hangeffektusok, végiggondolt játékmenet és az editorral egyben egy tökéletes remekmű.
Egyetértek. Önmagában is egy remekmű, de az, hogy 1983-ban ilyet alkottak a 83-as sztenderd mellett, még inkább kiemeli a játékot.
Válasz küldése

Vissza: “Spectrum szoftver fejlesztői rendszerek a hőskorban”