Na végre kicsit megpezsdültünk!
Csege!
A te változatod a kevert lábú, az eprom pedig a High/low változatot is tudja valószinűleg. Maga a panel ugyanaz, mint amiket én is örököltem és amiből kettőt felélesztettem, mert nem hagyott a tudat, hogy miért lettek félretéve. Persze banális hibák, de szegény megboldogult nagybátyám benézte és emiatt tette félre őket.
1.) Az egyiknek a kondija ment el - neki nem volt alkatrésztesztere mint nekem. Miután kicseréltem - lett órajel (persze ehhez jó volt a szkóp is!)
2.) A másik 7805-ös stabkockája egyik lábán tőben törött volt, ami persze nem látszott, csak annyi, hogy hol elindult, hol nem.
Mindemellett hál istennek az eprom válogatás közben találtam jól beégetett változatokat is.
A MEV IC-khez annyit:
Próbálkoztam Texas, Fairchild és még 4-5 egyéb TTL IC-vel is.
A MEV gyártmányúak betonstabilan oszcillálnak, a többi elég vegyes képet mutat.
Az 1,5MHz-van amelyiknek túl nagy falat volt.
Az enyémekben is MEV van. Hozzáteszem - ezek fiókból kukázott, a kor követelményeinek megfelelő típusok voltak, a maiak röhögve tudják.
Csabának köszönöm. Én is ilyesmire gyanakodtam, de még nem mértem az égetőfeszültséget. Ha csak ennyi a gond, ahhoz talán még adaptert is tudnék csinálni. Egy tranzisztorra, vagy optocsatolóra menne a jelenlegi égetőfesz, ami kapcsolhatná a magasabb feszültséget az epromnak.
PGyuri!
Az a Ramovill C105 rádió szebb kort is megérhetett volna, de így is jó!

A te nyákterved egészen új nekem - nem találkoztam eddig ezzel a verzióval.
Valami belterjes BHG-s verziónak látszik - vagy sajátnak.