Pgyuri írta: ↑2018.10.31. 08:38
Tőled többet várok, nem árulom el, hogy mit kell csinálni

Kb. 3 percedbe kerül és már tudsz mindent ...
Szia Pgyuri!
Rászántam a három percet, még többet is, de alapvetően nem értem a Stew Fordycehoz hasonló programozókat: megírnak egy játékot, de még utalást sem helyeznek el benne, hogy mégis mi a fenét kellene tenni, mintha nem számítana, hogy a szerencsétlen játékos mit kezd a játékukkal.
1. Mivel billentyűzettel (alap szemétség ugye, hogy azt sem írja ki, hogy melyik billentyűket használja a játékos) és Kempstonnal lehet vezérelni, számomra logikusnak tűnik, hogy van
A, négy irányvezérlés, valamint valami akció a tűzgombbal, esetleg
B, két irány (balra, jobbra) és a fel, le gombokkal valami plusz akció. Látszólag ez a megoldás, de a fel és le nyomkodása nem eredményez semmit.
2. Próbáltam a tárgyakat,
A, a Filmszalagszerű fekete-fehér tárgy 100 powert ad, ami mindjárt az elején duplájára emeli a droid lebegő
B, a kacsa elvesz 30 powert (..csög)
C, és hogy pozitív legyen a kép: az olajososkanna ad kb. 35 powert
D, az óra 500 Time-ot ad, köszönjük
E, a koktélt nem sikerült felvennem, de lehet, hogy oka van
F, a betűs vackok fontos szerepben vannak, őket fel kell venni ABC-sorrendben a pályák teljesítéséhez, de csak úgy lehet, ha rájuk ugrunk, majd megnyomjuk:
a, billentyűzet esetén a Z gombot
b, Kempston esetén a le gombot (így megtaláltam a megoldást a vezérlésre, köszönöm Mr. Programozó a segítséget!)
4. a második pályára érve rájöttem, hogy Stew meg van őrülve, vagy legalábbis 1987-ben kóros volt az agyműködése: le kell zuhanni A-ra, az utolsó pillanatban lebegésre váltani, majd felvéve 'A' tárgyat, a megfelelő piullanatban, közvetlen a hangeffekt lejátszásának befejezése után megint lebegésre váltani (nagy igyekezetben nem megnyomni kétszer!!!), ha nem sikerül 0,00001 másodperc alatt, akkor egy életet buktál. Ezt nem nevezném a játék nehezítésének, ez egyszerűen szemétség. Mellesleg sikerült felvennem a koktélos poharat, mintha csökkentené a powert és a time-ot is egy picivel, szóval ne vegye fel senki. Lehetséges, hogy csak oldalról elkapva lehet felvenni a tárgyakat, rájuk esve felülről pedig nem? Valszeg.
4. Érdekes, hogy Stew a programban több helyen nevezi a játékot Hover Driodnak, mint Hover Droidnak, így a címe inkább előbbi, bár annak semmi értelme.
5. A színek kiválasztása néha elég szerencsétlen.
Szóval igen, rájöttem erre-arra, de jobban szeretem, ha legalább két-három mondatban kifejti az alkotó, hogy mi a túrót kell elképzelnem, mi a célom, hogy jutok át egyik pályáról a másikra... Egy kis fűszer, mert nem elég összedobálni az étel hozzávalóit, tákolni kell valami elfogadható ízt is!
Üdv
m/zx
Utóiratok:
6. Joystick=élet
7. A vezérlés... Hát, a tűzgomb érzékenysége elég kaki, főleg, hogy a játék arra épít, hogy a zuhanásomat mindig az utolsó pillanatban meg tudom szakítani, ami még mehetne is, ha az érzékenység megfelelő lenne.
8. Amúgy tartom, hogy nem rossz, nem időpocsékolás, a 10. pályáig eljutottam elég gyorsan POKE használat nélkül, igaz, pályánként akár 3-4x mentegetve, visszatöltve.