Az Elite 3 nevezetűnek itt van a leírása angolul, valaki lefordította:
http://www.worldofspectrum.org/pub/sinc ... Elite3.rtf
Ami engem érdekelne, hogy mi a különbség az Elite 2, az Elite III és az Elite 3 között. Játszottam pár percet velük, a 2-3 nekem nagyon hasonlónak, majdnem identikusnak tűnik. A III kicsit másabb, ott jobban belenyúltak, új felület, betűtípus, mintha nem a megszokott procedurálisan generált árak lennének, más radar (nem csak a kiegészítő új radar amire át lehet kapcsolni).
Sajnos hosszan nem tudtam tesztelni, ugyanis:
A Spectaculator és Fuse emulátorokban minden verzióban fagy a mentés. A Speccy emulátorban működik a mentés, de egyszer csak valamiért úgy elkezdett nekem szaladni a játék, hogy csak úgy pörök a hajó az elején...
Első lépésnek azzal is megelégednék, ha a lemezes mentést ki lehetne cserélni sima magnósra a spectrumosokban, mert betölteni lemezképből konvertált hanggal ugye 1 perc alatt be lehet, és fut is a játék szépen +128K-s gépen... ahogy eddig próbáltam. Csak a mentést kellene lecserélni az alapértelmezettre meg a betöltést. Az Elite 3-ban nem a megszokott menü van, ott eleve fájllistát ad, kiválasztásos betöltéssel, na azt jegelni kellene. A legegyszerűbb az ELite 2 és III-nál lenne a csere, mert a III teljesen standard elites mentési felülettel bír, a 2-nél meg asszem egy plusz fájlnevet kell még beadni nem csak parancsnok nevet. Ha valaki esetleg mellém állna aki ért hozzá, szívesen foglalkoznék a dologgal, mert e miatt a játék miatt indultam el annak idején a Spectrum/EP vonalon, csak a spectrumhoz egyáltalán nem értek sajnos, illetve ott az Assemblerezéshez. De már rég szerettem volna csinálni valami hasonlót, csak kell valaki aki fogja a kezem.

Ott az elején lévő orosz menüt ki lehetne dobni a kukába, vagy átírni angolra. Azt szívesen elvállalom, mert beszélek oroszul is, angolul is.