Booty. The Remake (Playonretro, 2019, 128K)

Lássuk milyen új játékok születnek manapság...
Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2012.01.06. 14:52

Booty. The Remake (Playonretro, 2019, 128K)

Hozzászólás Szerző: mezei » 2019.02.23. 13:51

Kép

Cím: Booty. The Remake
Kiadó: Playonretro
Szerzők: salvaKantero (program, grafika), Davidian (zene), Masterklown (borító)
HW igény: 128K
Stílus: platform
Vezérlés: Billentyűzet (QAOP vagy WSAD - fel, le, balra, jobbra, Space - ajtó nyitása) és Kempston, Sinclair Joystick
Megjelenés: 2019. február, ingyenesen letölthető

Kép

Salvador Cantero a ZX-DEV M.I.A. - Remakes versenyre készítette el egy igazi klasszikus, a Booty egy újragondolt változatát. Felvetődhet a kérdés, hogy ugyan miért kell egy amúgy elég magasan jegyzett játékot újratervezni? A szerző többnyire a grafika kezdetlegességében látta az eredeti játék hibáját, így azon változtatott meg mindent, azon kívül pedig még ezt-azt.

A sztori nem változott: Jim, a hajóinas megpróbálja kihasználni, hogy a hajó, melyen szolgál, rövid időn belül kiköt Port Rayalban. Merész férfiember lévén nem is csak egyszerűen lepattanna ideiglenes otthonából, hanem könnyítene is annak terhein, hiszen magával szeretné vinni a hajó raktáraiban örzött 125 darab kincset! A küldetés már első hallásra sem könnyű. Ráadásul a hajó tele van kalózokkal, akik az aktuális leltárt teljes vállszélességgel védeni akarják. Még a patkányok is az aktuális rend mellett állnak ki, a papagájról nem is beszélve, ő maximálisan lojális gazdájához, a kapitányhoz. A hajó raktárai összesen 20 képernyőt alkotnak. A raktárok kulcsra vannak zárva, a kulcsok pedig általában egy kulcsra zárt másik raktárban vannak. Mondanom sem kell, hogy a kapitány kellően logikus gondolkodású ember, van az elképzelésében rendszer, de valljuk be, egy ilyen bonyolult kulcskezelési rendszer esetén a paranoia jelei is erősen megmutatkoznak. Jim, vagyis te, mivel te vagy Jim, kicsit fura vagy, egyszerre csak egy kulcsot vagy hajlandó magadnál tartani, bezzeg kincset, szerencsés esetben abból akár 125 darab is lehet nálad.

Avatar
njozsef
Speccyalista
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2012.01.06. 18:49

Re: Booty. The Remake (Playonretro, 2019, 128K)

Hozzászólás Szerző: njozsef » 2019.02.23. 15:04

Köszi a játékismertetőt, továbbra is mindegyiket élvezettel olvasom! :)

Az eredeti játék '84-ben nem volt rossz, én is sokat játszottam vele.
Színes volt a grafika, nagyok voltak a sprite-ok, jók voltak az effektek. Különösen tetszett a program elején lévő intrócska, amiben ötletesen megoldották a víz hullámain megcsillanó napfény ábrázolását. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Y-8LbBxWZoI

A remake-ben megoldották a színek ütközését a részben monochrome grafikával, a sprite-ok szépen mozognak, a zene tetszik, az effektek átlagosak, az eredeti változatban szerintem a robbanásnak jobb a hangja.
Ebben a változatban különösen tetszenek az olyan apróságok, mint hogy a fáklyák lángja animált és még a fényei is visszatükröződnek a falról.
Szerintem jól sikerült ez a remake!, szép munkát végzett a program írója!
https://www.youtube.com/watch?v=_588hIT0wno

Avatar
mezei
Speccyalista
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2012.01.06. 14:52

Re: Booty. The Remake (Playonretro, 2019, 128K)

Hozzászólás Szerző: mezei » 2019.05.02. 13:58

Az eredeti linkről letölthető egy újabb verzió, ami tartalmazza a 'Black Edition' nevű, láthatósági okoból módosított változatot. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy nem a hajó színes oldalfala, hanem egy fekete háttér előtt kell mozogni a főhőssel.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég