Mátrix KÍN
-
- Alapító tag
- Rádióamatőr hívójel: HG5BMU
- Kapcsolat:
Re: Mátrix KÍN
Habár az élcsati reset jelét felhasználja a sw ram írás tiltáshoz, az ic bemenetek közti kapcsolási küszöb különbségek miatt mégis okozhat gondot.
Jó lenne egy korrekt reset áramkört is beépíteni.
Jó lenne egy korrekt reset áramkört is beépíteni.
Bali kérésének megfelelően kipróbáltam, több hónapos szünet után működött 128-as és 48-as gépen is, nem kellett újratölteni a residost.
Ami feltűnt, hogy 48-as gépen %SNAPLOAD "VALAMI.Z80" egy 33kb méretű programot betöltött rendesen, ennél nagyobb programok viszont "File too big" hibaüzenethez vezettek. 128-as gépen minden betöltődött hibátlanul.
Ami feltűnt, hogy 48-as gépen %SNAPLOAD "VALAMI.Z80" egy 33kb méretű programot betöltött rendesen, ennél nagyobb programok viszont "File too big" hibaüzenethez vezettek. 128-as gépen minden betöltődött hibátlanul.
Korábban egy ZXCF volt nálam, ami gyakorlatilag használhatatlan volt. Kb. 4-5 ki-be kapcsolást, programbetöltést bírt ki, de utána elfelejtett mindent és lehetett újra feltenni rá a ResiDOS-t és a package-eket. Mindegy volt, hogy 48K-s vagy 128K-s Speccy-n próbálkoztam-e vele.
Később Balitól kaptam egy ZX Matrix-ot, de bevallom nem foglalkoztam vele túlzottan. Most hétvégén elővettem, frissítettem rajta a ResiDOS-t (2.07 - 2.25), megformáztam és particionáltam vele egy CF kártyát. Egyelőre eddig jutottam, többszöri ki és bekapcsolás után is stabilnak tűnik a működése. Mindezt egy 128K-s Speccy-n követtem el. A következő lépés a package-ek telepítése és játékok betöltése lesz, illetve 48K-s Speccy-n is tesztelni fogom a működését.
Később Balitól kaptam egy ZX Matrix-ot, de bevallom nem foglalkoztam vele túlzottan. Most hétvégén elővettem, frissítettem rajta a ResiDOS-t (2.07 - 2.25), megformáztam és particionáltam vele egy CF kártyát. Egyelőre eddig jutottam, többszöri ki és bekapcsolás után is stabilnak tűnik a működése. Mindezt egy 128K-s Speccy-n követtem el. A következő lépés a package-ek telepítése és játékok betöltése lesz, illetve 48K-s Speccy-n is tesztelni fogom a működését.
-
- Alapító tag
- Kapcsolat:
A DS1210 dip tokos TME-nél 1200.-
Kínából 10-et rendelve kb. 500/db.
Kínából 10-et rendelve kb. 500/db.
Most kipróbálhattam egy Spectrum +2-n, kicsit stabilabban működik nekem, mint 48K-n. Viszont mindig csak 48K módban indul be a készülék. Ha ugyenezt a ResiDOS-t újra feltöltöm rá 128K-s BASIC-ből, akkor annak a menüjét integrálja magába, vagy van esetleg külön ResiDOS verzió 128-asra?
10-féle ember van, aki érti a bináris aritmetikát és aki nem.
- Bali
- Alapító tag
- Kapcsolat:
A residos-t újra kell telepíteni 128-ason, de nincs külön 128-as residos verzió.
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft
(c) 1983-2017 Evil-Soft
Köszi, végül akkor belenyugodtam, hogy nincs 128-as menü. Ettől még mennek a 128-as játékok, jót Renegade-oztam
De azért megkérdezném még, hogy van valami módja annak, hogy ZX Matrix mellett valahogy ráindítsak a 128-as BASIC-re?

10-féle ember van, aki érti a bináris aritmetikát és aki nem.
-
- Alapító tag
- Kapcsolat:
A találkozón Rotomattal beszélgetve arra jutottunk, hogy a DS1210 feldrótozása helyett jobb lenne egy pices áramkört tervezni kis panelre beépíteni erre a funkcióra plussz az nmi gomb pergésmentesítésére.
-ram tiltása induláskor és kikapcsoláskor (9v és 5v figyelés)
-korrektebb gyors élváltású reset jel előállítása
-nmi gomb pergésmentesítés
-ram tiltása induláskor és kikapcsoláskor (9v és 5v figyelés)
-nmi gomb pergésmentesítés
Ezek valamelyike okozhatja, hogy nekem nem megy 48-as géppel?csaba írta: -ram tiltása induláskor és kikapcsoláskor (9v és 5v figyelés)
-
- Alapító tag
- Kapcsolat:
Ez az időszakos "rom" felejtéseket lenne hivatott kiküszöbölni, amik a tapasztalatok szerint ki-bekapcsoláskor, élcsati fel-le dugás, program elszállás stb. során jelentkezik.