Nohzdyve (Tuckersoft, 2018, 48K)

Lássuk milyen új játékok születnek manapság...
Avatar
mezei
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2012.01.06. 14:52

Nohzdyve (Tuckersoft, 2018, 48K)

Hozzászólás Szerző: mezei » 2018.12.29. 17:37

Cím: Nohzdyve
Kiadó: Tuckersoft
Szerzők: Matt Westcott, Clayton McDermott, Brian Reitzell
HW igény: 48K
Stílus: arcade/akció
Vezérlés: Billentyűzet (O, P - balra, jobbra)
Megjelenés: 2018. december, ingyenesen letölthető
Forrás oldal

Kép

A Netflix már-már kultikus sorozata a Black Mirror (az igazságosság kedvéért nem ők, hanem a Channel 4 indította a sorozatot), ami a Wikipediaról idézve: "egy brit antológia-sorozat, melynek alkotója Charlie Brooker. Különálló epizódjai az információs társadalom és a technológiai fejlődés veszélyeit mutatják be egy-egy disztópikus történetben".
Néhány napja még azt sem lehetett tudni, hogy a december 28-án megjelenő új rész, a Bandersnatch (ismerős a cím?) a sorozat ötödik évadának nyitó epizódja lesz, vagy esetleg valami más. Utóbbi lett, vagyis egy interaktív film a negyedik és ötödik évad közé bedugva. Az interaktivitás annyit jelent ezesetben, hogy a film időnként arra kéri nézőjét, hogy válasszon egyet a képernyőn megjelenő két lehetőség közül, amely befolyásolja a történetet, elvileg nagyon sok potenciális út van az öt különböző befejezésig. A filmben szerepel a Tuckersoft nevű cég, aminek a Netflix készített egy honlapot, ahol szerepelnek a játékaik is, köztük a címadó Bandersnatch és egy letölthető játék, a Nohzdyne is (a filmben a cég sztárprogramozója írja BASIC-ben ezt a játékot). A film 1984-ben játszódik, szóval ez a játék a film világában 1983-1984-es lehet, ilyen szemszögből is lehet nézegetni.

A játék baromi egyszerű: kidobnak egy sikátor felett két elképesztően, végtelenül magas épület között, a célod elsősorban a túlélés, vagyis, hogy ne kenődj fel egyik ház falára sem. Találkozol klímákkal, kifeszített szárítókötelekkel, de ezeket ignorálhatod nyugodtan, két tárgycsoportra koncentrálj: az egyik a gigantikus, csattogó műfogsorok, ők harapnak, tehát nem szereted őket, a másik a kitépett szemgolyók, őket kedveled valamilyen perverz okból, így pontokat kapsz, ha felveszed őket. Lényegében ennyi, előbb-utóbb meghalsz, de a remény addig is éltessen!

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég