O-Puzz Attack!! (oblo, 2018, 48K)

Lássuk milyen új játékok születnek manapság...
Avatar
mezei
Hozzászólások: 563
Csatlakozott: 2012.01.06. 14:52

O-Puzz Attack!! (oblo, 2018, 48K)

Hozzászólás Szerző: mezei » 2018.12.02. 10:30

Kép

Cím: O-Puzz Attack!!
Szerző: oblo
HW igény: 48K
Stílus: kirakós
Vezérlés: Billentyűzet (újradefiniálható, alapértelmezésben Q, A, O, P - fel, le, balra, jobbra, Sp - csere, B - emelés) és Sinclair Joystick
Megjelenés: 2018. december, ingyenesen letölthető

Kép

A Puzzle League sorozat első tagja, a Tetris Attack 1995-ben jelent meg SNES-re, ezt a játékot írta át a Boride 0.5 és ZX Basic Compiler 1.8.9 segítségével Spectrumra oblo, akinek könnyű felismerni a játékait a címükről: O-Cman, O-Trix. és most O-Puzz Attack!!.

A játéktér hasonló a Tetrishez, a különbség annyi, hogy nem felülről potyognak tárgyak, hanem alulról folyamatosan emelkedik a színes négyzetek szintje. Az emelkedés sebessége a játék előtti nehézségi szint választásodtól függ, valamint a szerzett pontjaidtól, minden 1000 pont után kicsit gyorsabb lesz. A célod, hogy négyzetek cserélgetésével három vagy több egyező színűt juttass egymás mellé vízszintesen vagy függőlegesen, ilyenkor ezek eltűnnek, a helyükre pedig a felettük lévők potyognak, és természetesen pontokat kapsz. A 'csere' gomb megnyomásával a kurzorod által kijelölt két elem helyet cserél egymással. Ezt lehet két blokk cseréje, vagy lehet egy blokk és egy üres terület közötti helycsere is. A játéknak vége van, amikor a blokkok elérik a játéktér tetejét.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég