Oldal: 1 / 1

Natív Basic parancsok

Elküldve: 2012.02.16. 13:12
Szerző: buddhasoft
Volna egy általános jellegű megjegyzésem. Mi mindannyian tanultunk több kevesebb sikerrel BASIC-et. Emlékeztek mi volt a legnagyobb probléma az elején? Nagyon körülményes leírások voltak, amik leginkább felsorolásszerűen ismertették a parancsokat. Vagy éppen ellenkezőleg, tartalmaztak valamilyen programot, leírás nélkül. Ma már megszokott, hogy sok example program van egy-egy nyelv mellé elkészítve. Én szívesen látnék végre egy olyan leírást a Spectrum Basic-ről, ami teljesen átfogó és hasonló módon épül fel, mint a mostani "szájbarágós" változatok. Ha valaki netán tud ilyenről, szívesen venném az információt, mert egyrészt én sem tudtam mindent kipróbálni például hardware hiány miatt anno, másrészt a gyerekeim is érdeklődnek a gép iránt és például egy ipari informatika könyvet, nem igazán adnék a kezükbe. Persze meglévő kiadvány is jó, mert lehet, hogy csak nekem voltak korlátozott lehetőségeim.

Re: Natív Basic parancsok

Elküldve: 2012.02.17. 18:49
Szerző: G.o.D.
Javaslom a Hetedhét sorozat Spectrumos részét. Engem az lendített át a holtponton, ill. egyik rokonom, aki lévén műszaki végzettségű, könnyebben felfogta a Speccy mellé adott könyvet, mint én az akkori fejemmel.
Ha bejelentkezel a sinclair.hu-ra, innen le is tudod tölteni: http://www.sinclair.hu/speccyalista/kon ... rum&dlink=

Re: Natív Basic parancsok

Elküldve: 2012.02.19. 02:09
Szerző: makranc
Ligeti-Szervánszky - A ZX Spectrum programozása című könyvét ajánlom,
annak is a 3. fejezetét: A ZX Spectrum programozása BASIC nyelven.
http://www.sinclair.hu/speccyalista/kon ... ZAMALK.pdf

Re: Natív Basic parancsok

Elküldve: 2012.02.21. 09:33
Szerző: buddhasoft
Köszönöm a segítségeket. Első körben az utóbbi tűnik nyerőbbnek. Másik kérdésem a témával kapcsolatban: online, vagy elektronikus - nem pixeles scan - változat lehet ezekből? Vagy magad uram módon - maradna a recognita ?