Akkordbontó (Bali)

Saját műveink legyen az BASIC-ben, Pascal-ban, gépi kódban, de lehet akár grafika is...
Avatar
Bali
Site Admin
Hozzászólások: 1904
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:34
Tartózkodási hely: Budapest III.
Kapcsolat:

Akkordbontó (Bali)

Hozzászólás Szerző: Bali » 2014.05.07. 13:08

Ha már létrehoztam ezt az újabb fórumot illik mindjárt valamit nekem feltölteni ide. :)
Sikerült pár kazettámat archiválni, remélem ti is kedvet kaptok majd hozzá. Szerintem jópofa látni mit is műveltünk akkoriban.

Jelen művet 2 csoporttársammal követtük el 1989-ben. Ami még érdekessége, hogy ez nem kazettáról került elő, hanem ZX Printerrel kinyomtatott formában maradt fenn az utókornak. Akkoriban pár programot archiváltam ílymódon, hogy a ZX Printerrel kinyomtatott hőpapírt felragasztottam A4-es papírra és szüleim lefénymásolták a munkahelyükön. Na hát ez is így maradt fent.

Szóval pár napja akadt a kezembe egy dosszié ilyen programlistákkal, magyarán ezt a progit most poénból jól begépeltem. Pgyuri szerint csaltam, mert nem eredeti gépen csináltam, hanem Basin-t használtam, de azért a Spectaculatorban is kellett jócskán ügyködni.
Természetesen az akkordsémákat tartalmazó DATA fájl sem maradt fent így azt is elő kellett állítanom, amit excellel generlátam a tömb értékadásait. Ezt megírhattam volna DATA sorokkal is most, de akkor megint történelem hamisításba estem volna.
Akkordbonto_BASIC_ZXSpectrum.pdf
Programlista
(1.09 MiB) Letöltve 13 alkalommal.
Akkord.tzx
Akkordbontó TZX
(2.96 KiB) Letöltve 10 alkalommal.
Akkordsemak.tzx
Progi az akkordsémákat tartalamzó DATA fájl előállításához
(2.98 KiB) Letöltve 9 alkalommal.
Szó mi szó, remélem Tőletek is kapunk hasonló saját műveket. Szerintem bármilyen formában elfogadható, szkennelve, tzx-ben, akárhogy... :)
-= Bali =-
(c) 1983-2017 Evil-Soft

Avatar
Pgyuri
Speccyalista
Hozzászólások: 485
Csatlakozott: 2012.01.06. 13:34

Re: Akkordbontó (Bali)

Hozzászólás Szerző: Pgyuri » 2014.05.07. 13:14

Üdv,

Nem az eredeti gép a lényeg, hanem hogy a begépelés nem copy-paste meg egyéb ilyen módon történjen! Tessék csak megküzdeni a régi jó billentyű kiosztással :)

Amúgy meg örvendetesek ezek a programlisták, remélem tényleg sokunknál lapulnak szösszenetek, hogy lássuk, milyenek is voltunk 198x-ben.

Pgyuri

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég