Oldal: 1 / 1

Sea war

Elküldve: 2012.01.13. 10:24
Szerző: Bali
Sziasztok!

Amikor ZX81-em volt, még a gimnázium elején, egy osztálytársamtól kaptam egy SeaWar nevű játékot, ami akkor nagyon jó progi volt. Egy tengeralattjáróval kellett mindenféle ellent leküzdeni, lehetett torpedókat lőni, aknákat ledobni. Nagyon szépen scrollozott vizszintesen jobbra. Természetesen gépi kódban íródott, de arra már nem emlékszem, hogy ki volt a kiadó vagy fejlesztő.
Emlékszik erre valaki? Netalántán nincs meg valakinek?

üdv,
Bali

Re: Sea war (ZX81)

Elküldve: 2012.01.14. 00:57
Szerző: Bali
Sziasztok!

Csak, hogy jól ellevelezgessek magammal, megtaláltam a keresett progit, legalábbis ennyi év távlatából erre ismertem rá. :)
sea war 1.gif
sea war 2.gif
Állítólag Panda Software termék. Mindenesetre akkoriban ez volt a top programom ZX81-re.

Az EightyOne emulátorban kipróbálható.
Sea War (19xx)(Panda Software).p
(6.73 KiB) Letöltve 44 alkalommal.
üdv,
Bali

Re: Sea war (ZX81)

Elküldve: 2012.01.14. 20:43
Szerző: Zozosoft
Én akkoriban nem láttam ZX81-et, és azóta se láttam olyat, amin bármilyen játék futott volna. (Esetleg majd a 2012-es Speccyalista napon?)
Sajátomon, a friss RWAP-os fólia beszerelése után a
10 PRINT "HELLO"
20 GOTO 10
remekműig jutottam :oops:

Így csak csodálattal fogom figyelni milyen remekműveket fogtok előásni!

Re: Sea war (ZX81)

Elküldve: 2012.01.15. 18:05
Szerző: Pgyuri
Üdv,

Nekem is kiesett a ZX81, nem is tartozik érdeklődési körömbe, bár megjelenése van olyan lenyűgöző számomra, mint a Spectrumé. Jelenleg egy 1K-s változat büszke tulajdonosa vagyok (épp túl a javításon - köszönet Olasz Péternek), de azt hiszem, erre nincs sok esély értelmes programot találnom. Az egyszerű BASIC-en én is átestem, bár a 0/0 és egyéb ilyen hibakódoktól elszaladtam :)

Az Enterprise fórumra tartozna - majd egyszer oda is megírom - de szerintem ez volt az a gép, amelynek minden paraméteréhez a legjobban passzolt a 3.5 Mhz-es Z80 processzor. A Spectrum képernyő-felbontásához már nem volt elég erős, de hogy ezt tették bele az Enterprise-ba is - amely felbontása, memória-mennyisége magasan ezeken túlmutat - az finoman is fogalmazva ritka nagy marhaság volt. De erről majd ott nyitunk vitaestet :)

Mindenesetre egyelőre nem fogom emulátoron kipróbálni - és nem is javaslom senkinek - mert IGAZI gépen kell vele először találkozni. Nagyon más lehet játszani azon a billentyűzeten. Zozo, legalább lesz programunk a következő összejövetelen! Egyforma esélyekkel indulunk :)

Pgyuri