Oldal: 1 / 1

Fred

Elküldve: 2016.07.18. 09:59
Szerző: Zimi
Igen, erről a Fredről van szó:
Kép
Kép

WoS oldala itt található: http://www.worldofspectrum.org/infoseek ... id=0001858

Játszogattam vele, még a 7 éves kislányomnak is betettem eredeti Spectrumon, nagyon bejött neki a joystickos irányítás, a billentyűzés neki még nehéz.

Kedvet kaptam hozzá és csináltam egy végigpofázós videót róla emulátorral. A cikkben van videó persze, linkek a játék Amstrad változatára és modern, böngészőben játszható remakejére:

http://zimix.hu/fred-zx-spectrum-48k-re ... igjatszas/

Ha van igény rá, akkor csinálok a következő pályáról is. Ahhoz viszont nem csak azt mondanám fel, ami nekem eszembe jut, hanem ami érdekességgel ti kiegészítitek ismereteimet. :)

Re: Fred

Elküldve: 2016.07.18. 10:26
Szerző: Pgyuri
Üdv,

A "Fred" játék szívemnek nagyon kedves. Sok időt töltöttem el vele gyerekként, bár akkor nem sikerült a végére eljutnom.

Felnőttként, retro spectrumosként még 2005 környékén egy régimotoros spectrumostól, szeretett és tisztelt Endre bácsitól (tavaly ment el) kaptam egy általa tuningolt Fred-et. Gyorsabb volt, volt benne számos extra funkció is és egyben elmagyarázta, hogy miképp készíti el a mindig változó labirintusát. Unokájának készítette igazi Spectrumon, semmi emulátor, semmi internet, semmi extra debug, csak a papír és az általa írt disassembler.

A mai napig tisztelettel őrzöm ajándékát. Amíg élt, nem tartottam ildomosnak, hogy más tollával ékeskedve publikáljam játékát, mostanság meg a WoS nem méltó helye. Megvárom, míg eljön a megfelelő pillanat ahhoz, hogy méltó módon adhassam át a Spectrum közösségnek.

Pgyuri

Re: Fred

Elküldve: 2016.07.18. 11:47
Szerző: Bali
A Fred-et nagyon bírtam gyerekkoromban, bár nem sikerült végigvinnem, ugyanakkor sokszor lassúnak tűnt valóban. De hát akkor erre már van is megoldás. :)
A disassembler is megvan neked, azt sem lehet feltenni a magyar fejlesztések közé?

Re: Fred

Elküldve: 2016.07.18. 12:00
Szerző: Zozosoft
Fred az hatalmas nagy kedvencem nekem is! Benne van a top 10 listámban :-)
Én is örülnék, ha láthatnánk a fejlesztett verziót!