Oldal: 1 / 1

Bruce Lee+ a móka kedvéért

Elküldve: 2016.01.22. 14:19
Szerző: Pgyuri
Üdv kicsi Bruce Lee-k :)

Magam részéről nagyon szeretem ezt a játékot, bármikor szívesen játszom vele. Egy nap azon gondolkoztam, hogy vajon vannak-e tartalékai ennek a játéknak...

... egy kis visszafejtés, programozás után ...

örömmel adom közre ezt a változatot, amely közel megegyezik az eredetivel, de megjelenik benne valami új ... .... .... a kegyetlen SHADOW!

Érdekességek:

A játék szinte a teljes memóriát elfoglalja, így sok bővítésre nem adott lehetőséget. Szerencsére a sprite kezelés megoldását a programozók szépen oldották meg, így SHADOW megjelenéséhez nem kellett jelentősen átírni a programot, kód szinten 99 %-ban megmaradt az eredeti, mindössze 229 byte programkód segítségével sikerült életre kelteni. Emellett sebesség lassulásra lehetett számítani, ami be is következett, de volt még ebben is tartalék a játékban, így beépítésre került egy automata sebesség állító is, amelynek köszönhetően alig észrevehető a változás.

A kutakodás közben érdekes másolás elleni védelem is előjött, amely nagyon trükkösen volt megoldva. Ha valaki nem az eredeti betöltőt használta és nem figyelt annak beállításaira, akkor a játék elindult, de egyből a 2. képernyőn resetelte önmagát.

Végül egy "hasznos" POKE, amely az eredeti játékban is működik:

POKE 54017,0 -> mindenki minden pályán megjelenik, azaz nem kell időnként elválni ellenfeleinktől (Shadow-val az egyik pálya nagyon nehéz, de teljesíthető)

Jó szórakozást!

Pgyuri

Re: Bruce Lee+ a móka kedvéért

Elküldve: 2016.01.22. 14:41
Szerző: Zozosoft
EP verzió? :-)

Re: Bruce Lee+ a móka kedvéért

Elküldve: 2016.01.22. 14:54
Szerző: Bali
Hát haláli vagy! :) És tényleg ott van még egy csávó...

Re: Bruce Lee+ a móka kedvéért

Elküldve: 2016.01.22. 17:54
Szerző: Bali
Azért ez elég bravúros dolog tűnik, jó lenne kicsit többet is hallani róla...
Mondjuk a progarmozástechnikai topicban.

Re: Bruce Lee+ a móka kedvéért

Elküldve: 2016.03.01. 19:24
Szerző: hpeter
:) Nagyon tetszik! Gratula!